Totaalprijs
€ 189,00

Loopt u rond met de vraag ‘ben ik de vader’ of 'is hij wel de vader van mijn kinderen'? Bent u onzeker over de relatie met uw kind, of bent u verwikkeld in een juridische procedure en wilt u eindelijk uitsluitsel? U kunt de vaderschapstest voor gemoedsrust zelf eenvoudig thuis uitvoeren. U ontvangt binnen enkele dagen het resultaat, met minimaal 99,999% zekerheid! DDC test nu standaard op minimaal 20 Loci, waardoor het resultaat in ieder geval 500 maal nauwkeuriger is dan bij andere aanbieders.

Type vaderschapstest

Bestel een vaderschapstest voor uw gemoedsrust, of selecteer de rechtsgeldige test waar u ook binnen een juridische procedure of in alimentatie zaken gebruik van kunt maken. De vaderschapstest voor gemoedsrust is eenvoudig door uzelf thuis af te nemen. U ontvangt hiertoe een set speciale wattenstaafjes waarmee u enkele keren in uw wang heen en weer beweegt, hetzelfde doet u bij de andere te testen perso(o)n(en) en vervolgens stopt u deze wattenstaafjes in de meegeleverde voorgeadresseerde envelop en stopt deze in de brievenbus. Binnen enkele dagen ontvangt u het resultaat per email, per post of kunt u het resultaat per telefoon opvragen.

De testen voor gemoedsrust en rechtsgeldige vaderschapstesten zijn allebei zeer betrouwbaar, het verschil heeft enkel betrekking op de procedure. Een thuistest voor uw gemoedsrust hoeft aan minder voorwaarden te voldoen, u kunt zelf het speekselmonster afnemen. Om ook in bijvoorbeeld een rechtbank als bewijs te kunnen dienen dient de afname door een neutrale partij zoals een dokter gedaan te worden, deze ziet toe op het correcte verloop van het nemen van het monster. Bent u verwikkeld in een rechtszaak over de voogdij of alimentatie? Dan is dit waarschijnlijk een uitstekende keuze, al is het altijd verstandig om hier eerst met uw juridisch adviseur over te spreken.

Hoe werkt de test?

U ontvangt de DNA test in een neutrale envelop, aangezien we uw privacy hoog in het vaandel hebben staan. U maakt gebruik van een wattenstaafje, om geheel pijnloos wat wangslijm af te nemen, bij uzelf en bij uw kind. Gebruik de bijgeleverde en voorgeadresseerde envelop om het wattenstaafje naar ons terug te sturen, zodat het laboratorium hiermee aan de slag kan gaan. U ontvangt 4 dagen nadat wij de monsters hebben terugontvangen al de uitslag zodat u snel, eenvoudig en uiterst betrouwbaar een DNA test uit kunt voeren.

Hoe nauwkeurig is de vaderschapstest?

De vaderschapstest is minimaal 99,999% betrouwbaar in het geval dat de vermeende vader inderdaad de biologische vader van het kind is. Is de vermeende vader echter niet de vader van het kind, dan is dit met 100% zekerheid te zeggen. Het DNA materiaal van de vader komt dan niet overeen met dat van het kind.

De vaderschapstest voor uw gemoedsrust is beschikbaar in twee verschillende varianten, te weten 20 Loci en 25 Loci. Het aantal Loci staat hierbij voor het aantal punten waarop het laboratorium het chromosoom van de vermeende vader met dat van het kind vergelijkt. Des te hoger het aantal plaatsen, des te hoger ook de betrouwbaarheid. Ga hierbij uit van de volgende vuistregel:

 • 20 loci - minimaal 99,999% zeker
 • 25 loci - minimaal 99,9999% zeker

Bestel een vaderschapstest

U kunt uw DNA test eenvoudig online bestellen. Bestelt u vandaag nog? Dan heeft u de vaderschapstest morgen al in huis. Na het insturen van uw DNA ontvangt u de uitslag binnen 4 werkdagen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de vaderschapstest, of een van de andere DNA testen die we aanbieden? Neem vrijblijvend contact met ons op, of bestel de test. U krijgt dan eindelijk duidelijkheid over het feit of u inderdaad de biologische vader van uw kind bent.

Wat is een vaderschapstest?

De DNA vaderschapstest kan helpen bepalen of u de biologische vader bent van uw kind. Wilt u als vader nagaan of uw kind daadwerkelijk uw biologische kind is? Dan kunt u de test doen om hier achter te komen. Het laboratorium zal het DNA van zowel de vader als het kind analyseren en op minimaal 20 Loci (punten in het DNA) met elkaar vergelijken. Het is op basis daarvan mogelijk om een uitspraak te doen over het vaderschap op basis van de overeenkomsten of verschillen.

Hoe werkt een vaderschapstest?

Een DNA test met het oog op het vaderschap werkt op een heel eenvoudige manier. Het laboratorium zal het DNA van de vader en het kind analyseren, om na te gaan in hoeverre dit overeenkomt. Ons DNA bestaat uit 23 paren chromosomen, waarvan de helft afkomstig is van de moeder en de andere helft komt van de vader. Door 20, 25 of meer Loci (punten in het DNA) te analyseren is het mogelijk om een uitspraak te doen over het verwantschap. Op basis van 20 loci zorgt de DNA test bijvoorbeeld voor een uitslag met een betrouwbaarheid van minimaal gegarandeerd 99,999% wat tot wel 500 keer betrouwbaarder is dan andere laboratoria.

Hoe betrouwbaar is de DNA vaderschapstest?

De DNA vaderschapstesten zijn zeer betrouwbaar. De testen worden uitgevoerd door het DNA Diagnostics Center (DDC). Dit is het meest vooraanstaande laboratorium met een specialisatie in vaderschapstesten en andere familierelatietesten. Het laboratorium kijkt naar 20, 25 of meer Loci in het DNA, om na te gaan in hoeverre er sprake is van overeenkomsten. Een analyse op basis van 20 Loci leidt tot een betrouwbaarheid van minimaal gegarandeerd 99,999%. Een test op basis van 25 Loci leidt zelfs tot een betrouwbaarheid van minimaal gegarandeerd 99,9999%, waardoor we kunnen spreken van de bekende ‘aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ van vaderschap. Zeer belangrijk: wanneer het vaderschap wordt uitgesloten door middel van de vaderschapstest kan men met 100% zekerheid het vaderschap uitsluiten. Het DNA van de gesteste vader en kind komen dan niet overeen.

Dient ook de moeder mee te doen aan de vaderschapstest?

Nee, het is niet nodig om de moeder ook mee te laten doen aan de test. Dit kan de betrouwbaarheid van de DNA test verder verhogen, maar ook zonder deelname van de moeder is de vaderschapstest zeer betrouwbaar. U kunt er dus prima voor kiezen om de vaderschapstest alleen met vader en kind uit te voeren. Op het moment dat de moeder meedoet aan de test is het mogelijk om de betrouwbaarheid verder te vergroten, maar dit is absoluut geen voorwaarde.

Vaderschapstest

Vaderschapstest door middel van het DNA van vader en kind. Zowel rechtsgeldige als gemoedsrust testen. U kunt eenvoudig thuis een vaderschapstest afnemen.

€ 189,00

Samenstellen

?

Rechtsgeldige DNA testen en gemoedsrust DNA testen zijn even betrouwbaar, maar bij een rechtsgeldige DNA test zijn er striktere regels voor het afnemen van de DNA monsters. Een rechtsgeldige DNA test kun u gebruiken als u bijvoorbeeld in een juridische procedure verwikkeld bent. Bespreek dit wel altijd eerst met uw advocaat of juridisch adviseur. Doet u de DNA test om voor uzelf of uw gezin uitsluitsel te krijgen? Dan volstaat de gemoedsrust DNA test. Lees meer.

?

De nauwkeurigheid is uitgedrukt in het aantal loci dat wordt onderzocht. De DNA test is nauwkeuriger naarmate er meer loci worden onderzocht.

 • 20 loci - 99,999% zekerheid
 • 25 loci - 99,9999% zekerheid
Wijst de test uit dat u géén familie bent dan heeft u 100% zekerheid. Wijst de test uit dat u wél familie bent, dan krijgt u tenminste 99,99% zekerheid. Lees meer.

?

Bij de standaardtest worden de vermeende vader en één kind getest. U kunt ook kiezen voor de optie vader, kind en moeder. Of u kunt meerdere kinderen en/of meerdere mogelijke vaders laten testen - kies dan voor één van de andere opties.

?

Bij de standaardtest worden de vermeende vader en één kind getest. U kunt ook kiezen voor de optie vader, kind en moeder. Of u kunt meerdere kinderen en/of meerdere mogelijke vaders laten testen - kies dan voor één van de andere opties.

* Verplichte velden

Totaalprijs
€ 189,00

Resultaat: 4 werkdagen na terugontvangst monster

 • Snelle levering

  Gratis verzending met brievenbuspost

 • Hoogste betrouwbaarheid

  Standaard 20 Loci test zonder meerprijs

 • Gecertificeerd DNA-test bedrijf

  Erkend volgens de ISO 17025 normen

Heeft u vragen?

Wij staan graag voor u klaar met alle informatie over de DNA test die u maar wenst

Neem contact op

A. Brons medisch adviseur

A. Brons

Medisch adviseur

 • Loopt u rond met de vraag ‘ben ik de vader’ of 'is hij wel de vader van mijn kinderen'? Bent u onzeker over de relatie met uw kind, of bent u verwikkeld in een juridische procedure en wilt u eindelijk uitsluitsel? U kunt de vaderschapstest voor gemoedsrust zelf eenvoudig thuis uitvoeren. U ontvangt binnen enkele dagen het resultaat, met minimaal 99,999% zekerheid! DDC test nu standaard op minimaal 20 Loci, waardoor het resultaat in ieder geval 500 maal nauwkeuriger is dan bij andere aanbieders.

  Type vaderschapstest

  Bestel een vaderschapstest voor uw gemoedsrust, of selecteer de rechtsgeldige test waar u ook binnen een juridische procedure of in alimentatie zaken gebruik van kunt maken. De vaderschapstest voor gemoedsrust is eenvoudig door uzelf thuis af te nemen. U ontvangt hiertoe een set speciale wattenstaafjes waarmee u enkele keren in uw wang heen en weer beweegt, hetzelfde doet u bij de andere te testen perso(o)n(en) en vervolgens stopt u deze wattenstaafjes in de meegeleverde voorgeadresseerde envelop en stopt deze in de brievenbus. Binnen enkele dagen ontvangt u het resultaat per email, per post of kunt u het resultaat per telefoon opvragen.

  De testen voor gemoedsrust en rechtsgeldige vaderschapstesten zijn allebei zeer betrouwbaar, het verschil heeft enkel betrekking op de procedure. Een thuistest voor uw gemoedsrust hoeft aan minder voorwaarden te voldoen, u kunt zelf het speekselmonster afnemen. Om ook in bijvoorbeeld een rechtbank als bewijs te kunnen dienen dient de afname door een neutrale partij zoals een dokter gedaan te worden, deze ziet toe op het correcte verloop van het nemen van het monster. Bent u verwikkeld in een rechtszaak over de voogdij of alimentatie? Dan is dit waarschijnlijk een uitstekende keuze, al is het altijd verstandig om hier eerst met uw juridisch adviseur over te spreken.

  Hoe werkt de test?

  U ontvangt de DNA test in een neutrale envelop, aangezien we uw privacy hoog in het vaandel hebben staan. U maakt gebruik van een wattenstaafje, om geheel pijnloos wat wangslijm af te nemen, bij uzelf en bij uw kind. Gebruik de bijgeleverde en voorgeadresseerde envelop om het wattenstaafje naar ons terug te sturen, zodat het laboratorium hiermee aan de slag kan gaan. U ontvangt 4 dagen nadat wij de monsters hebben terugontvangen al de uitslag zodat u snel, eenvoudig en uiterst betrouwbaar een DNA test uit kunt voeren.

  Hoe nauwkeurig is de vaderschapstest?

  De vaderschapstest is minimaal 99,999% betrouwbaar in het geval dat de vermeende vader inderdaad de biologische vader van het kind is. Is de vermeende vader echter niet de vader van het kind, dan is dit met 100% zekerheid te zeggen. Het DNA materiaal van de vader komt dan niet overeen met dat van het kind.

  De vaderschapstest voor uw gemoedsrust is beschikbaar in twee verschillende varianten, te weten 20 Loci en 25 Loci. Het aantal Loci staat hierbij voor het aantal punten waarop het laboratorium het chromosoom van de vermeende vader met dat van het kind vergelijkt. Des te hoger het aantal plaatsen, des te hoger ook de betrouwbaarheid. Ga hierbij uit van de volgende vuistregel:

  • 20 loci - minimaal 99,999% zeker
  • 25 loci - minimaal 99,9999% zeker

  Bestel een vaderschapstest

  U kunt uw DNA test eenvoudig online bestellen. Bestelt u vandaag nog? Dan heeft u de vaderschapstest morgen al in huis. Na het insturen van uw DNA ontvangt u de uitslag binnen 4 werkdagen.

  Meer informatie

  Wilt u meer informatie over de vaderschapstest, of een van de andere DNA testen die we aanbieden? Neem vrijblijvend contact met ons op, of bestel de test. U krijgt dan eindelijk duidelijkheid over het feit of u inderdaad de biologische vader van uw kind bent.

 • Wat is een vaderschapstest?

  De DNA vaderschapstest kan helpen bepalen of u de biologische vader bent van uw kind. Wilt u als vader nagaan of uw kind daadwerkelijk uw biologische kind is? Dan kunt u de test doen om hier achter te komen. Het laboratorium zal het DNA van zowel de vader als het kind analyseren en op minimaal 20 Loci (punten in het DNA) met elkaar vergelijken. Het is op basis daarvan mogelijk om een uitspraak te doen over het vaderschap op basis van de overeenkomsten of verschillen.

  Hoe werkt een vaderschapstest?

  Een DNA test met het oog op het vaderschap werkt op een heel eenvoudige manier. Het laboratorium zal het DNA van de vader en het kind analyseren, om na te gaan in hoeverre dit overeenkomt. Ons DNA bestaat uit 23 paren chromosomen, waarvan de helft afkomstig is van de moeder en de andere helft komt van de vader. Door 20, 25 of meer Loci (punten in het DNA) te analyseren is het mogelijk om een uitspraak te doen over het verwantschap. Op basis van 20 loci zorgt de DNA test bijvoorbeeld voor een uitslag met een betrouwbaarheid van minimaal gegarandeerd 99,999% wat tot wel 500 keer betrouwbaarder is dan andere laboratoria.

  Hoe betrouwbaar is de DNA vaderschapstest?

  De DNA vaderschapstesten zijn zeer betrouwbaar. De testen worden uitgevoerd door het DNA Diagnostics Center (DDC). Dit is het meest vooraanstaande laboratorium met een specialisatie in vaderschapstesten en andere familierelatietesten. Het laboratorium kijkt naar 20, 25 of meer Loci in het DNA, om na te gaan in hoeverre er sprake is van overeenkomsten. Een analyse op basis van 20 Loci leidt tot een betrouwbaarheid van minimaal gegarandeerd 99,999%. Een test op basis van 25 Loci leidt zelfs tot een betrouwbaarheid van minimaal gegarandeerd 99,9999%, waardoor we kunnen spreken van de bekende ‘aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ van vaderschap. Zeer belangrijk: wanneer het vaderschap wordt uitgesloten door middel van de vaderschapstest kan men met 100% zekerheid het vaderschap uitsluiten. Het DNA van de gesteste vader en kind komen dan niet overeen.

  Dient ook de moeder mee te doen aan de vaderschapstest?

  Nee, het is niet nodig om de moeder ook mee te laten doen aan de test. Dit kan de betrouwbaarheid van de DNA test verder verhogen, maar ook zonder deelname van de moeder is de vaderschapstest zeer betrouwbaar. U kunt er dus prima voor kiezen om de vaderschapstest alleen met vader en kind uit te voeren. Op het moment dat de moeder meedoet aan de test is het mogelijk om de betrouwbaarheid verder te vergroten, maar dit is absoluut geen voorwaarde.