Nauwkeurigheid en kwaliteit

Alle DNA tests in ons laboratorium worden op een zeer nauwkeurige manier uitgevoerd, waardoor u er van op aan kunt dat de uitslag ook daadwerkelijk strookt met de waarschijnlijkheid dat er sprake is van de onderzochte familierelatie. Het zijn de volgende elementen die bijdragen aan een zeer hoge nauwkeurigheid van de tests.

Dubbel uitvoeren van DNA tests
Alle DNA tests worden dubbel uitgevoerd, door twee onafhankelijke teams. Vervolgens vergelijken zij de resultaten met elkaar, om na te gaan of er wellicht fouten zijn gemaakt. Dit voorkomt onder andere verwisseling van de monsters, of een mogelijke contaminatie. U profiteert van een resultaat dat ook daadwerkelijk wat zegt over de onderzochte familierelatie.

Ervaren deskundigen
Bovendien werken er in het laboratorium deskundigen en wetenschappers met een doctorstitel, die een uitgebreide ervaring hebben op het gebied van DNA testen. Dit stelt ze onder andere in staat om de testresultaten op de juiste manier te interpreteren, voordat deze naar u worden verzonden.

Aanvullende analyse
Indien de uitslag daar om vraagt zal er een aanvullende analyse plaatsvinden, op basis van extra loci. Is er bijvoorbeeld sprake van genetische mutaties, of zijn er verschillende mogelijke vaders aanwezig die familie bij elkaar zijn? Dan is het op basis van deze aanvullende analyse toch mogelijk om een nauwkeurig resultaat aan te bieden. Wij bieden u de hoogste nauwkeurigheid en kwaliteit DNA testen!

Best mogelijke apparatuur
Uiteraard gebruiken we in onze laboratorium de best mogelijke apparatuur, die de DNA testen mogelijk maken. De apparatuur draagt op een uitstekende manier bij aan de betrouwbaarheid, aangezien het de kans op een menselijke fout een stuk kleiner maakt. Bovendien maakt de apparatuur gebruik van de meest recente inzichten en stelt het ons laboratorium in staat om snel te werken. U profiteert van een DNA test waar u al binnen een paar dagen de uitslag van ontvangt, zodat u niet langer in spanning hoeft te zitten.

Volledige accreditatie
Tenslotte beschikt het laboratorium over alle accreditaties, die er nodig zijn om de DNA testen op een verantwoorde en deskundige manier uit te kunnen voeren. Denk hierbij aan de ISO/IEC 17025, maar ook aan die van AABB, CAP en ASCLD/LAB-international. Bovendien heeft het laboratorium een accreditatie ontvangen van het Ministerie van Justitie van het Verenigd Koninkrijk en heeft het in de laatste jaren een enorme klantenkring op weten te bouwen.