Accreditaties

DNA Diagnostics Center (DDC) voorziet haar clienten van DNA-testen van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Op deze pagina vindt u een overzicht van de accreditaties en certificeringen die aan het laboratorium van DDC zijn toegekend.

ISO / IEC 17025 Certificering

ISO / IEC 17025 Certificering

ISO-certificering is de hoogst mogelijke accreditatien in het Verenigd Koninkrijk. Op basis van certificering volgens de ISO / IEC 17025-norm kunnen clienten erop vertrouwen dat de testen uitgevoerd door DDC wetenschappelijk verantwoord zijn en voldoen aan strenge internationale normen. DDC’s ISO-certificering werd toegekend door ACLASS Accreditation Services, een volwaardig ILAC lid.

AABB

AABB

Het Verwantschapstesten Accreditatie Programma van AABB is de meest toonaangevende standaard voor laboratoria die DNA-verwantschapstesten aanbieden. Het AABB accreditatie programma stelt de hoogste kwaliteitseisen voor DNA-verwantschapstesten. In veel landen is accreditering door de AABB zelfs eeen vereiste voor een laboratorium dat DNA-testen uitvoert ten behoeve van juridische doeleinden. DDC ontving in 1996 voor het eerst haar AABB accreditatie en bij de drie meest recente inspecities uitgevoed door het AABB werd DDC beoordeeld meet een zero-deficiency beoordeling.

ASCLD/LAB-International

ASCLD/LAB-International

Het accreditatie programma voor forensische DNA-laboratoria van de American Society of Crime Laboratory Directors/Laboratory Accreditation Board (ASCLD/LAB)stelt de strengste eisen voor DNA laboratoria die forensisch DNA onderzoek uitvoeren. Slechts een kleine groep van elite laboratoria komt in aanmerking voor deze accreditatie. Op dit moment is DDC het enige private DNA-laboratorium waaraan deze zeer prestigieuze accreditatie is toegekend.

Onze Voordelen

Snelle levering

Vandaag besteld, morgen in huis

Hoogste betrouwbaarheid

Standaard 20 Loci test zonder meerprijs

Gecertificeerd DNA-test bedrijf

Erkend volgens de ISO 17025 normen

College van Amerikaanse Pathologen (CAP)

College van Amerikaanse Pathologen (CAP)

Het doel van het CAP Laboratorium Accreditatie Programma is "om de patiëntveiligheid te verbeteren door het bevorderen van de kwaliteit van de pathologie en laboratoriumdiensten door middel van onderwijs, normering en het waarborgen van laboratoria zodat deze voldoen aan de wettelijke eisen of deze overtreffen". Bij de meest recente inspectie door het CAP, waarbij werd gekeken naar algemene laboratoriumprocedures en uitmuntendheid in het leveren van moleculaire diagnostiek diensten, werd aan het DDC laboratorium een perfecte rating gegeven.

New York State Department of Health (NYSDOH)

New York State Department of Health (NYSDOH)

Alleen laboratoria met de NYSDOH certificering mogen DNA testen uitvoeren in zaken afkomstig uit New York. De NYSDOH normen behoren tot de meest stricte normen voor laboratoriumtests. De NYSDOH certificering vereist onder andere grondige inspectie van de gehele test procedure, waaronder de chain of custody procedures en patiëntverwijzingen. Slechts enkele laboratoria beschikken over zowel de AABB accreditatie als de prestigieuze NYSDOH certificering, en DDC is trots één van deze uitmuntende laboratoria te zijn; en bij de afgelopen drie NYSDOH inspecties een perfecte rating te hebben bereikt.

Clinical Laboratory Improvement Amendments (CLIA)

Clinical Laboratory Improvement Amendments (CLIA)

Het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid kent de CLIA accreditatie toe aan laboratoria op basis van snelheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van NDA testresultaten. DDC is nu al meer dan 8 jaar geaccrediteerd door CLIA.

DNA Diagnostic Center certificaat

Heeft u vragen?

Wij staan graag voor u klaar met alle informatie over de DNA test die u maar wenst

Neem contact op

A. Brons medisch adviseur

A. Brons

Medisch adviseur